Search
Now showing items 1-7 of 7
Measuring welfare quality in loose and tied housing in Norwegian dairy cows
(2014)
The aim of this thesis was to highlight the different factors playing a part of the two different
housing systems regarding dairy cattle; tie-stall and loose housing barns in Norway. Several
aspects of the discussion ...
Gyógynövény alapú készítmények hatásának vizsgálata az egészségi állapotra, termelési mutatókra és a termelés gazdaságosságára házinyúl hízóállományokban
(2014)
Az antibiotikumok állattenyésztésben való alkalmazásának egyre szigorúbb rendszabályai, és a nyúlhússal szemben támasztott magas elvárások olyan alternatív megoldások keresésére késztetik az állattenyésztőket, mellyel ...
A takarmányváltoztatás hatása az anyagforgalomra és a tejtermelésre egy tejhasznú tehenészetben
(2014)
Szakdolgozatom célja egy tejhasznú tehenészetben a többszöri takarmányváltoztatás hatásainak nyomon követése az anyagforgalmi vizsgálatok eredményein és a tejtermelésen keresztül. Összesen 4 alkalommal, átlagosan 6 havonta ...
Levegőhigiéniai vizsgálatok nagylétszámú sertésállományban a malac utónevelés időszakában
(2014)
Szakdolgozatomban az összetett okú, ezzel együtt nagy gazdasági veszteségeket okozó betegségek közül a malacok fülelhalásának lehetséges kórokait és hajlamosító tényezőit vettem számba, különös tekintettel az istállók ...
The effect of environmental factors on the occurence of hoof diseases in Irish dairy cattle herds
(2014)
Lameness and hoof diseases are on-going problems that affect every herd owner in Ireland to some extent. From this study I have seen the impact that the environment in which the cow is living, has on the health status of ...
A bendőfermentáció és a tejzsír-koncentráció összefüggésének vizsgálata a gyakorlatban : (Esettanulmány)
(2014)
A vizsgálat célja volt gyakorlati körülmények között vizsgálni a nagy tejtermelésű
tehenek bendőfermentációjának, a bendő illózsírsav-koncentrációnak kapcsolatát illetve az
ecetsav: propionsav aránynak, valamint a ...
The effect of feeding different total mixed rations of rumen fermentation in high producing dairy cows
(2014)
Although we see a reduction in pH in March in the experimental group it is still above the critical pH of the rumen is 6 (Hutjens, 1998). The increased concentrations of VFA have probably resulted in changes in the milk ...