Search
Now showing items 1-3 of 3
A vörös húsok és húskészítmények feldolgozása, előállítása, ill. otthoni sütése, főzése során keletkező rákkeltő anyagok Irodalmi összefoglaló
(Magyar Állatorvosok Lapja, 2017-02)
Summary
The International Agency for Research on Cancer classified the red meat as probably carcinogenic to humans (Group 2A) and the processed meat as carcinogenic
to humans (Group 1), because their processing and home ...
Tengeri és édesvízi biotoxinok élelmiszer-toxikológiai jelentősége I. Kagylók
(Magyar Állatorvosok Lapja, 2017-04)
Summary
Biotoxins produced by marine algae are taken up by shellfish during the filterfeeding activity which remain and concentrate in their different organs, thus these
toxins can become the part of the human food-chain ...
Tengeri és édesvízi biotoxinok élel miszer-toxikológiai jelentősége. II. Halak és halászati termékek Irodalmi összefoglaló
(Magyar Állatorvosok Lapja, 2017-09)
SUMMARY
The authors summarise the chemical, toxicokinetic, toxicological and clinical
properties and characteristics of biotoxins (ciguatoxins, tetrodotoxin) and bio genic amines (histamine) found in marine and freshwater ...