Show simple item record

dc.contributor.authorMiller, Emese
dc.date.accessioned2021-05-27T08:03:32Z
dc.date.available2021-05-27T08:03:32Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10832/3058
dc.description.abstractAz élelmiszerekkel terjedő betegségek közül a humán salmonellosis kiemelkedő jelentőségű. Mivel a tojás, illetve a nyers tojást tartalmazó ételek gyakori forrásai a Salmonella okozta ételfertőzéseknek, fontos odafigyelni a higiéniai szabályok betartására és a megelőzésre az egész élelmiszerláncon keresztül. Magyarországon a nagyüzemi termelőknek kötelező a Salmonella-mentesítési programban részt venni, a háztáji termelőknek azonban nem, ezért nincs sok információnk a háztáji tojások Salmonella fertőzöttségével kapcsolatban. Ezért diplomamunkámban ezen tojások fertőzöttségét vizsgáltuk.en_US
dc.language.isohuen_US
dc.titleHáztáji tojások Salmonella fertőzöttsége Magyarországonen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record