Show simple item record

dc.contributor.authorBatta, Sára
dc.date.accessioned2023-08-17T09:01:25Z
dc.date.available2023-08-17T09:01:25Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10832/3530
dc.description.abstractKutatásom során a prokloráz hatóanyagú Faxer növényvédőszert vizsgáltam, ami pre- és posztharveszt peszticidként is használatos. Kísérleteink során kereskedelmi forgalomban kapható kezeletlen héjú citromokon tanulmányoztuk a prokloráz penetrációját a növény mélyebb szöveteibe. 3 féle koncentrációban 1, 4 illetve 8 perc behatási ideig merítéses módszerrel, emellett a permetezéshez legjobban hasonló spricceléssel vittük fel a megfelelő koncentrációra hígított oldatot a gyümölcsre. A minta előkészítést elvégeztük a citrom héjából és héj nélküli gyümölcs húsából is a QuEChERS módszerrel, majd a minták prokloráz koncentrációját LC-MS/MS rendszerrel mértük meg. Az élelmiszer-toxikológiai vizsgálatokon túl a MATE keszthelyi Georgikon Campusának Növényvédelmi Tanszékével karöltve házityúk tojásokon is alkalmaztuk a növényvédőszert, hogy információt nyerjünk az ökotoxikológiai tulajdonságairól.en_US
dc.language.isohuen_US
dc.titleA prokloráz penetrációja a növényi szövetekbe poszt-harveszt alkalmazás soránen_US
dc.title.alternativePenetration of prochloraz into plant tissues during treatment and storageen_US
dc.typeThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record