Show simple item record

dc.contributor.authorAngi, Borbála Iringó
dc.date.accessioned2023-08-17T16:15:29Z
dc.date.available2023-08-17T16:15:29Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10832/3546
dc.description.abstractDolgozatomban a B1, B3, B5, B6, B9 vitaminok fizikai, kémiai és az élő szervezetre gyakorolt hatásának ismerete után egy rövid áttekintéssel bemutatom ezen vitaminok magas hőmérsékleten történő hőkezelésének vizsgálatait. Majd ismertetem a saját vizsgálatom eredményeit arról, hogy az említett a vitaminok hogyan viselkednek konyhai körülmények között mikrohullámú sütőben, forrásban lévő vízben és forró olajban az 1, 5, és 8 perces kezelések nyomán. Nyersanyagként almát, narancsot és sárgarépát használtam, melyeket egy megelőző, kérdőíves kutatás eredményeiből merítettem. A dolgozatom végén a kapott eredményeket összevetve megválaszolom, hogy az általam végzett kísérletek alapján a vizsgált alma, narancs és sárgarépa megfelelő mennyiségben tartalmazzák-e az egészséges szervezet fenntartásához szükséges vitaminmennyiséget; illetve melyek azok a hőkezelési eljárások, amelyek a leginkább károsítják az adott vitamin mennyiségét?en_US
dc.language.isohuen_US
dc.titleAz élelmiszerek hőkezelésének hatása a B vitamin tartalomraen_US
dc.title.alternativeEffect of heat treatment of foods on the vitamin B contenten_US
dc.typeThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record