• English
    • magyar
  • English 
    • English
    • magyar
  • Login
View Item 
  •   HuVetA Home
  • Állatorvostudományi Egyetem / University of Veterinary Medicine Budapest
  • Theses
  • Department of Animal Hygiene, Herd-health and Vetetinary Ethology
  • View Item
  •   HuVetA Home
  • Állatorvostudományi Egyetem / University of Veterinary Medicine Budapest
  • Theses
  • Department of Animal Hygiene, Herd-health and Vetetinary Ethology
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

A bendőfermentáció és a tejzsír-koncentráció összefüggésének vizsgálata a gyakorlatban : (Esettanulmány)

View/Open
KovacsJuditThesis.pdf (606.9Kb)
Date
2014
Author
Kovács, Judit
Metadata
Show full item record
Abstract
A vizsgálat célja volt gyakorlati körülmények között vizsgálni a nagy tejtermelésű tehenek bendőfermentációjának, a bendő illózsírsav-koncentrációnak kapcsolatát illetve az ecetsav: propionsav aránynak, valamint a bendőfolyadék pH-jának a tej zsírtartalmára gyakorolt hatását. Eredményeink bizonyították, hogy az alacsony tejzsírtartalomhoz szignifikánsan társul a bendőfolyadék csökkent pH értéke. Összegzésként elmondható, hogy a bendőbeli mikrobiális folyamatok játsszák a fő szerepet az alacsony tejzsír szindróma kialakulásában. A megfelelő szálas: abrak arány és a megfelelő mennyiségű bendőpuffer biztosításával, a mikrobiák megváltozott takarmányhoz való adaptálódásával, valamint a takarmány rendszeres vizsgálatával az alacsony bendő pH és az ezzel járó tejzsírcsökkenés elkerülhető.
URI
http://hdl.handle.net/10832/1150
Collections
  • Department of Animal Hygiene, Herd-health and Vetetinary Ethology

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of HuVetACommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

Login

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV