• English
    • magyar
  • magyar 
    • English
    • magyar
  • Belépés
Dokumentum megnyitása 
  •   HuVetA kezdőlap
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • Dokumentum megnyitása
  •   HuVetA kezdőlap
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • Dokumentum megnyitása
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Listeria monocytogenes in Norwegian fish producing plants and preventative measures

Thumbnail
Megtekintés/Megnyitás
Ida Winsnes Undlien szakdolgozata (576.9Kb)
Dátum
2015
Szerző
Winsnes Undlien Ida
Metaadat
Részletes rekord
Absztrakt
In this study I have summarized the importance of L.monocytogenes in Norwegian fish production plants and the most important aspects of its preventive measures. In the last ten years the prevalence of L.monocytogenes in ready–to-eat food has increased. It is frequently isolated from seafood products like smoked salmon, curled salmon, cooked fish, fermented fish and shellfish products. L. monocytogenes is a common bacterium that survives extremely well in the processing plant environment, and it is the causative agent of the infectious disease listeriosis. Today listeriosis is regarded as a food-borne disease of public health concern due to the approximate mortality rate from 30% to 75% in high risk groups like pregnant, immunocompromised, elderly and newborns.
URI
http://hdl.handle.net/10832/1459
Gyűjtemények
  • Theses

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kapcsolat | Küldje el véleményét
Theme by 
Atmire NV
 

 

Böngészés

A teljes HuVetÁ-banKategóriák és gyűjteményekA megjelenés éve szerintSzerzőkCímekTárgyszavakEbben a gyűjteménybenA megjelenés éve szerintSzerzőkCímekTárgyszavak

Az én HuVetÁm

Belépés

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kapcsolat | Küldje el véleményét
Theme by 
Atmire NV