• English
    • magyar
  • magyar 
    • English
    • magyar
  • Belépés
Dokumentum megnyitása 
  •   HuVetA kezdőlap
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • Dokumentum megnyitása
  •   HuVetA kezdőlap
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • Dokumentum megnyitása
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

A hőkezelés hatása a tej antibiotikum-maradékanyag tartalmára

Megtekintés/Megnyitás
KuruczKrisztinaThesis.pdf (638.4Kb)
Dátum
2015
Szerző
Kurucz, Krisztina
Metaadat
Részletes rekord
Absztrakt
A PhD munka, amibe lehetőségem nyílt szakdolgozatommal bekapcsolódni a tejben - különböző hőkezelési eljárásokat követően - megmaradó antibiotikum maradékanyagok mennyiségét, valamint azok tejipari hatásait kívánta meghatározni. Az általam vizsgált hatóanyag a cefoperazone volt. Az antibiotikumos tőgyinfúzióval nagytejű csoportba tartozó, mastitises Holstein fríz teheneket kezeltünk egyszeri alkalommal, majd ezt követően 3 alkalommal vettünk tejmintát. Az utolsó mintavétel időpontja megegyezett a gyógyszer használati utasításában meghatározott várakozási idővel. Az általunk alkalmazott hőkezelési eljárások a következők voltak: 75 fok 30 mp, 95 fok 5 perc, forralás 2 perc. Vizsgálataink alapján a 75 fok 30 másodperces hőkezelés bizonyult a legkevésbé hatékonynak, azonban ezen a hőfokon a harmadik fejést követően elvégzett hőkezelés után, mért maradékanyag mennyiségek sem érték el a vonatkozó MRL értéket.
URI
http://hdl.handle.net/10832/1673
Gyűjtemények
  • Theses

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kapcsolat | Küldje el véleményét
Theme by 
Atmire NV
 

 

Böngészés

A teljes HuVetÁ-banKategóriák és gyűjteményekA megjelenés éve szerintSzerzőkCímekTárgyszavakEbben a gyűjteménybenA megjelenés éve szerintSzerzőkCímekTárgyszavak

Az én HuVetÁm

Belépés

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kapcsolat | Küldje el véleményét
Theme by 
Atmire NV