• English
    • magyar
  • magyar 
    • English
    • magyar
  • Belépés
Dokumentum megnyitása 
  •   HuVetA kezdőlap
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • Dokumentum megnyitása
  •   HuVetA kezdőlap
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • Dokumentum megnyitása
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Serological investigation on the prevalence of hepatitis E virus infection in food-producing animals

Megtekintés/Megnyitás
Helle Hagenlund Thesis (1.043Mb)
Dátum
2016
Szerző
Hagenlund, Helle
Metaadat
Részletes rekord
Absztrakt
Hepatitis E virus (HEV) is a non-enveloped, positive single stranded RNA virus classified into the Hepeviridae family. The HEV-3 and HEV-4 genotypes of Orthohepevirus A can infect both animals and human. The infection in animals is asymptomatic and spreads by faecal-oral route. The main reservoir animals are domestic swine, wild boar, wild ruminants and rabbit. Humans get infected through contact with virus-shedding animals or their manure and not-well-heat-treated meat. Our aim was to survey domestic swine and rabbit farms as well as to test wild boar, hare and goat samples by ELISA in order to recognise the occurrence of the virus in populations of species proven or suspected to be reservoir of HEV and – based on the “from farm to fork” approach – investigate the veterinary public health significance and the epidemiology of HEV in food-producing animals.
URI
http://hdl.handle.net/10832/1782
Gyűjtemények
  • Theses

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kapcsolat | Küldje el véleményét
Theme by 
Atmire NV
 

 

Böngészés

A teljes HuVetÁ-banKategóriák és gyűjteményekA megjelenés éve szerintSzerzőkCímekTárgyszavakEbben a gyűjteménybenA megjelenés éve szerintSzerzőkCímekTárgyszavak

Az én HuVetÁm

Belépés

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kapcsolat | Küldje el véleményét
Theme by 
Atmire NV