• English
    • magyar
  • English 
    • English
    • magyar
  • Login
View Item 
  •   HuVetA Home
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • View Item
  •   HuVetA Home
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

A kistermelői nyers kecsketej és az abból készült sajtok mikrobiológiai állapotfelmérése Magyarországon

Thumbnail
View/Open
Kármán Boglárka, Szakdolgozat (1.574Mb)
Date
2017
Author
Kármán, Boglárka
Metadata
Show full item record
Abstract
A kecsketej és a kecsketejből készült termékek kétséget kizáróan egyre népszerűbbek, az ország kecskeállománya és kecsketej termelése folyamatosan nő, mindez jellemzően kistermelői tevékenységen belül. Amennyiben kecsketejet vagy tejterméket vásárolunk, mindenképpen bejelentett kistermelőtől tegyük, mivel csak így várható el a termék mikrobiológiai követelményeknek való megfelelése. A kistermelői tevékenységet jogszabály határozza meg, ehhez hozzá tartoznak a termékekkel szemben támasztott higiéniai követelmények is. Az egykori SZIE Állatorvostudományi Kar Élelmiszerhigiéniai Tanszékének és a Corvinus Egyetem Fizikai- és Automatizálási Tanszékének munkatársai által fejlesztett és szabadalmaztatott redox-potenciál mérésen alapuló gyors mikrobiológiai vizsgálati módszert RT-PCR vizsgálatokkal kombinálva alkalmaztuk vizsgálatainkban. Felmérő vizsgálataink a kecsketej és tejtermékek Listeria monocytogenes, Salmonellák és Escherichia coli baktériumokkal való szennyezettségét próbálták felderíteni. A nyerstej esetében a mikrobiológiai vizsgálatok összes csíra szám meghatározással egészültek ki.
URI
http://hdl.handle.net/10832/1936
Collections
  • Theses

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of HuVetACommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

Login

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV