• English
    • magyar
  • magyar 
    • English
    • magyar
  • Belépés
Dokumentum megnyitása 
  •   HuVetA kezdőlap
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • Dokumentum megnyitása
  •   HuVetA kezdőlap
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • Dokumentum megnyitása
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Salmonella és Campylobacter jelenlétének vizsgálata brojler csirkében a tenyésztés és feldolgozás során

Thumbnail
Megtekintés/Megnyitás
Szima Réka, Szakdolgozat (1.447Mb)
Dátum
2018
Szerző
Szima, Réka
Metaadat
Részletes rekord
Absztrakt
Vizsgálataim, melyeket 2017. február és április között végeztem, arra keresik a választ, hogy miként kerül be a brojler csirkébe a Salmonella spp. és a Campylobacter spp. A vizsgált Salmonella szerotípusok a következők voltak: S. Infantis, S. Enteriditis, S. Typhimurium, melyek közül a S. Enteritidis és a S. Typhimurium humán élelmiszer-biztonság szempontjából kiemelkedő jelentőségűek és a forgalomba kerülő csirkehúsban nem fordulhatnak elő. A sikeres szalmonella gyérítés óta a nagyobb számú megbetegedést okozó Campylobacter előfordulását is vizsgáltuk. Ennek folyamán, a betelepítéstől kezdődően egészen a feldolgozásig összesen 110 mintát vettünk és elemeztünk.
URI
http://hdl.handle.net/10832/2124
Gyűjtemények
  • Theses

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kapcsolat | Küldje el véleményét
Theme by 
Atmire NV
 

 

Böngészés

A teljes HuVetÁ-banKategóriák és gyűjteményekA megjelenés éve szerintSzerzőkCímekTárgyszavakEbben a gyűjteménybenA megjelenés éve szerintSzerzőkCímekTárgyszavak

Az én HuVetÁm

Belépés

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kapcsolat | Küldje el véleményét
Theme by 
Atmire NV