Show simple item record

dc.contributor.authorNémeth, Andrea
dc.date.accessioned2020-02-11T15:08:02Z
dc.date.available2020-02-11T15:08:02Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10832/2301
dc.description.abstractAz elmúlt évtizedekben a fejlett országok vásárlóinak fogyasztói szokásai egyre több változáson esnek át. Az orvostudomány fejlődésével számos táplálkozással összefüggő betegség, valamint ezek kezelését szolgáló termék és diéta kerül előtérbe, továbbá ezzel párhuzamosan felértékelődött egyes élelmiszercsoportok egészségmegőrzésben betöltött szerepe. Ilyen például a hazánkban is nagy arányban előforduló betegség, a laktózérzékenység. Kutatásom főként a hazai fogyasztók tej és tejtermékekkel, laktózérzékenységgel és laktózmentes termékekkel kapcsolatos véleményének megismerésére irányult. Ennek érdekében 2018 július-augusztusában, a főbb nagyvárosokban és kisebb településeken 1002 fős, személyes kérdőíves megkérdezést végeztünk. A kérdések többsége során zárt formájú, 5 fokozatú Likert skálát alkalmaztunk.en_US
dc.language.isohuen_US
dc.titleA laktózmentes tejtermékek fogyasztói megítéléseen_US
dc.title.alternativeConsumers' perception on lactose-free dairy productsen_US
dc.typeThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record