• English
    • magyar
  • magyar 
    • English
    • magyar
  • Belépés
Dokumentum megnyitása 
  •   HuVetA kezdőlap
  • Magyar Állatorvosok Lapja
  • 2015
  • Dokumentum megnyitása
  •   HuVetA kezdőlap
  • Magyar Állatorvosok Lapja
  • 2015
  • Dokumentum megnyitása
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

A tej kémiai anyagokkal való szennyeződése, élelmiszerbiztonsági vonatkozások

Megtekintés/Megnyitás
MAL 2015 12 749 (176.7Kb)
Dátum
2015-12
Szerző
Laczay, Péter
Lehel, József
Lányi, Katalin
László, Noémi
Metaadat
Részletes rekord
Absztrakt
SUMMARY In this review article the authors highlight the contamination of raw milk and dairy products with different xenobiotics, and the food safety significance of the related contaminants. Concerning the chemical contaminants, first the milk hygiene significance of the veterinary drug residues is discussed, focusing on the public health aspects and the inhibitory effects against starter cultures. Then, the food safety significance of pesticide residues and different environmental contaminants, such as heavy metals and dioxins are outlined. In the following, the authors discuss the milk hygiene significance of mycotoxins, including the problem of the aflatoxin contamination of raw milk in Central Europe probably due to climatic changes, and the food safety aspects of biogenic amines and the presence of radioactive substances in the raw milk and dairy products.
URI
http://hdl.handle.net/10832/3039
Gyűjtemények
  • 2015

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kapcsolat | Küldje el véleményét
Theme by 
Atmire NV
 

 

Böngészés

A teljes HuVetÁ-banKategóriák és gyűjteményekA megjelenés éve szerintSzerzőkCímekTárgyszavakEbben a gyűjteménybenA megjelenés éve szerintSzerzőkCímekTárgyszavak

Az én HuVetÁm

Belépés

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kapcsolat | Küldje el véleményét
Theme by 
Atmire NV