Rövid rekord

dc.contributor.authorMárton, Dóra
dc.date.accessioned2021-05-27T07:22:38Z
dc.date.available2021-05-27T07:22:38Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10832/3054
dc.description.abstractNapjainkban egyre nagyobb a szerepe a különböző polifenol tartalmú táplálék- és takarmánykiegészítőknek, az emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatásaik miatt. Ezek a polifenol vegyületek nagy mennyiségben fordulnak elő különböző gyümölcsökben, zöldségekben és italokban (tea, bor és kávé), ezáltal a mindennapi változatos táplálkozás részei. A szőlőmagban nagy mennyiségben előforduló oligomer proantocianidinek is a polifenol vegyületek közé tartoznak, melyeknek pozitív hatásaira (antioxidáns, gyulladáscsökkentő) a tudomány egyre több figyelmet fordít.en_US
dc.language.isohuen_US
dc.titleOligomer proantocianidinek gyulladás és oxidatív stresszt csökkentő hatásának vizsgálata sertés bélhámsejtekenen_US


A tételhez tartozó fájlok

Thumbnail

Ez a dokumentum a következő gyűjtemény(ek)hez tartozik:

Rövid rekord