• English
    • magyar
  • magyar 
    • English
    • magyar
  • Belépés
Dokumentum megnyitása 
  •   HuVetA kezdőlap
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • Dokumentum megnyitása
  •   HuVetA kezdőlap
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • Dokumentum megnyitása
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

A nyers tej rezisztómvizsgálata

Megtekintés/Megnyitás
TDK dolgozat (962.6Kb)
Dátum
2020
Szerző
Tóth, Adrienn Gréta
Metaadat
Részletes rekord
Absztrakt
A kórokozó baktériumok fokozódó antimikrobiális rezisztenciája (AMR) napjainkban egyre nagyobb köz-, és állategészségügyi jelentőséggel bíró probléma. A multirezisztens baktériumok minden évben több és több életveszélyes fertőzést, illetve halálesetet okoznak, miközben a megbízható hatékonyságú antibiotikumok köre egyre szűkül. A jelenség tendenciájáért az ember-, illetve állatgyógyászatban felhasznált antibiotikumok, mint szelektáló tényezők egyértelműen felelőssé tehetők, a baktériumoknak azonban további faktorokra is szükségük van a rezisztencia kialakításához. Az antimikrobiális rezisztenciagének (ARG-k) maguk olyan „nyersanyagok”, melyeket a különböző baktérium populációk tagjai a legtöbb esetben egymástól vesznek át horizontális géntranszfer folyamatok (HGT) során.
URI
http://hdl.handle.net/10832/3731
Gyűjtemények
  • Theses

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kapcsolat | Küldje el véleményét
Theme by 
Atmire NV
 

 

Böngészés

A teljes HuVetÁ-banKategóriák és gyűjteményekA megjelenés éve szerintSzerzőkCímekTárgyszavakEbben a gyűjteménybenA megjelenés éve szerintSzerzőkCímekTárgyszavak

Az én HuVetÁm

Belépés

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kapcsolat | Küldje el véleményét
Theme by 
Atmire NV