• English
    • magyar
  • English 
    • English
    • magyar
  • Login
View Item 
  •   HuVetA Home
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • View Item
  •   HuVetA Home
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Antibiotikum reziduumok sorsa és hatása a kecskesajt készítés során

Thumbnail
View/Open
TDK dolgozat (1.033Mb)
Date
2023
Author
Kőszeghy, Edit
Metadata
Show full item record
Abstract
A kutatás célja az élelmiszer-higiénia és fogyasztók védelme szempontjából is fontos antibiotikum (penicillin-G) maradékanyagainak vissza mérése és hatásának figyelése a kecskesajt készítés során. A kísérlet során 20 liter pasztőrözött kecsketejet szennyeztünk el 3 különböző penicillin-G koncentrációban, sajtgyártás és mintaelőkészítés után műszeres mérőeszközök, valamint tömegspektrométerrel kapcsolt folyadékkromatográfia segítségével figyeltük a tej, savó és kész sajt fizikai tulajdonságait, valamint az antibiotikum koncentráció szintet. A sajtokban nem találtunk detektálási hattáron felül penicillin-G koncentrációt, ami valószínűleg a penicillin-G savérzékenységére vezethető vissza. Savókban viszont viszonylag nagyobb koncentrációkat analizáltunk.
URI
http://hdl.handle.net/10832/3952
Collections
  • Theses

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of HuVetACommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

Login

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV