• English
    • magyar
  • magyar 
    • English
    • magyar
  • Belépés
Dokumentum megnyitása 
  •   HuVetA kezdőlap
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • Dokumentum megnyitása
  •   HuVetA kezdőlap
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • Dokumentum megnyitása
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

A kacsa- és libatömés megítélésének vizsgálata a fogyasztók és a termelők szemszögéből

Thumbnail
Megtekintés/Megnyitás
TDK dolgozat (507.3Kb)
Dátum
2022
Szerző
Tóth, Johanna
Metaadat
Részletes rekord
Absztrakt
The gavage of ducks and geese is a tradition that can be traced back many-many years in Hungary. The process of gavage is a two-week-long method through which drakes and ganders are force-fed multiple times a day by the help of a feeding tube or pipe, or a machine. The result of this process is the so-called fattened duck or goose liver, originally named “foie gras” in France. Two major views may be articulated regarding the method of gavaging: one being the perspective of the consumers and the other of the producers of fattened duck and goose liver. In my paper, I have analysed these two separate groups. One of the most important reason behind the force-feeding of ducks is that it is cheaper, but they are able to produce fattened liver in almost the same quality as geese do and thus the consumption of these products may be spread in a wider range.
URI
http://hdl.handle.net/10832/4005
Gyűjtemények
  • Theses

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kapcsolat | Küldje el véleményét
Theme by 
Atmire NV
 

 

Böngészés

A teljes HuVetÁ-banKategóriák és gyűjteményekA megjelenés éve szerintSzerzőkCímekTárgyszavakEbben a gyűjteménybenA megjelenés éve szerintSzerzőkCímekTárgyszavak

Az én HuVetÁm

Belépés

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kapcsolat | Küldje el véleményét
Theme by 
Atmire NV