Show simple item record

dc.contributor.authorKovács, Judit
dc.date.accessioned2014-09-17T13:36:52Z
dc.date.available2014-09-17T13:36:52Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.otherB-10711
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10832/1150
dc.description.abstractA vizsgálat célja volt gyakorlati körülmények között vizsgálni a nagy tejtermelésű tehenek bendőfermentációjának, a bendő illózsírsav-koncentrációnak kapcsolatát illetve az ecetsav: propionsav aránynak, valamint a bendőfolyadék pH-jának a tej zsírtartalmára gyakorolt hatását. Eredményeink bizonyították, hogy az alacsony tejzsírtartalomhoz szignifikánsan társul a bendőfolyadék csökkent pH értéke. Összegzésként elmondható, hogy a bendőbeli mikrobiális folyamatok játsszák a fő szerepet az alacsony tejzsír szindróma kialakulásában. A megfelelő szálas: abrak arány és a megfelelő mennyiségű bendőpuffer biztosításával, a mikrobiák megváltozott takarmányhoz való adaptálódásával, valamint a takarmány rendszeres vizsgálatával az alacsony bendő pH és az ezzel járó tejzsírcsökkenés elkerülhető.en
dc.language.isohuen
dc.subjectszarvasmarhatenyésztésen
dc.subjectcattle breedingen
dc.subjecttakarmányozásen
dc.subjectfeedingen
dc.subjectbendően
dc.subjectrumenen
dc.subjectfermentációen
dc.subjectfermentationen
dc.subjectbendő-anyagcsereen
dc.subjectrumen metabolismen
dc.subjecttejen
dc.subjectmilken
dc.subjecttejtermelésen
dc.subjectmilk productionen
dc.subjecttejösszetételen
dc.subjectmilk compositionen
dc.titleA bendőfermentáció és a tejzsír-koncentráció összefüggésének vizsgálata a gyakorlatban : (Esettanulmány)en
dc.title.alternativeExamination of Relation of Milk Fat Concentration and Rumen Fermentation under Field Condition : (Case study)en
dc.typeThesisen


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record