Keresés
1-8 tétel 8 közül
Application of redox potential measurement based technique for determination of total count in bottled mineral water
(2012)
Mineral water comprises of 44% of the non alcoholicdrinks market in Europe. On average 105 litres of mineral water is consumed each year in Europe per capita. There is a vast number of water borne pathogens that can be ...
Selective determination of Bifidobacterium, Lactobacillus acidophilus and Lactobacillus casei from probiotic yoghurts
(2011)
During the experiments I examined different probiotic yoghurt products. The aim of the study was to determine separately the number (titer) of the natural yoghurt flora and the probiotic microflora, found in the products, ...
Redox-potenciál mérésén alapuló gyors mikrobiológiai módszer alkalmazása vadhús vizsgálatára
(2010)
A magyarországi vadgasztronómia történelmi múltra tekint vissza, mégis mára a magyar ember ritkán, csak különleges alkalmakkor fogyaszt vadhúst. Ennek legfőbb oka, hogy a vadhús piaci ára túl magas az átlag magyar keresethez ...
A Micro Tester redox-potenciál mérő felhasználhatósága antibiotikum-rezisztencia vizsgálatok során E. coli baktérium törzsön
(2010)
Az antibiotikum rezisztencia vizsgálat manapság egyre inkább előtérbe kerül a rezisztencia terjedése és így a hatékony antibiotikum választék beszűkülése révén. A megfelelő antibiotikum kiválasztását könnyíti meg a ...
Húsipari alapanyagok és termékek mikrobiológiai vizsgálata Redox-Potenciál mérésen alapuló gyorsmódszerrrel
(2010)
A felgyorsult, rohanó világunk, egyre nagyobb igényt támaszt a gyors, automatizálható mérési eljárások kifejlesztésére. Így a mikrobiológiai minőség-ellenőrzési feladatokban is egyre nagyobb szerepet kap az eredmények gyors ...
Application of the redox potential measurement-based technique for the detection of Salmonella in raw milk and milk products
(2011)
Salmonellosis, considered as an important human zoonotic infection caused by several serovars of Salmonella subspecies enteritis, is widely distributed in humans and animals and has been isolated from nearly all animal ...
Tejelő tehenészet HACCP-rendszere és higiéniai helyzetének vizsgálata redox-potenciál mérésen alapuló mikrobiológiai gyorsmódszerrel
(2010)
Az élelmiszer-biztonság kérdése nem csak a fogyasztó hanem a termelő részéről is a középpontba került az utóbbi években. A fogyasztók igénye megnőtt az aggálytalan élelmiszer iránt. A HACCP-rendszer alkalmazását az Európai ...
Redox-potenciál mérésen alapuló mikrobiológiai gyorsmódszer alkalmazása Listeria monocytogenes kimutatására tejtermékekből
(2010)
A hagyományos mikrobiológiai vizsgálatok idő- és anyagigényes módszerek, az általunk vizsgált Listeria monocytogenes patogén baktériumok kimutatása kb. 72 óra alatt történik meg. A vizsgálandó nyerstej azonban ennél rövidebb ...