Search
Now showing items 1-4 of 4
Laboratóriumok közötti mikrobiológiai jártassági vizsgálatok összehasonlító értékelése
(2010)
Vizsgálatunk folyamán az elmúlt három év (2007-2009) jártassági vizsgálatainak eredményeit hasonlítottuk össze egymással, illetve az élelmiszerek mikrobiológiai minőség-ellenőrzésében alkalmazott vizsgálati módszerek mérési ...
Húsipari alapanyagok és termékek mikrobiológiai vizsgálata Redox-Potenciál mérésen alapuló gyorsmódszerrrel
(2010)
A felgyorsult, rohanó világunk, egyre nagyobb igényt támaszt a gyors, automatizálható mérési eljárások kifejlesztésére. Így a mikrobiológiai minőség-ellenőrzési feladatokban is egyre nagyobb szerepet kap az eredmények gyors ...
Tejelő tehenészet HACCP-rendszere és higiéniai helyzetének vizsgálata redox-potenciál mérésen alapuló mikrobiológiai gyorsmódszerrel
(2010)
Az élelmiszer-biztonság kérdése nem csak a fogyasztó hanem a termelő részéről is a középpontba került az utóbbi években. A fogyasztók igénye megnőtt az aggálytalan élelmiszer iránt. A HACCP-rendszer alkalmazását az Európai ...
A besugárzásos élelmiszertartósítás szabályozása az EU-ban és az USA-ban
(2010)
Food irradiation is a treatment of food by controlled amounts of ionizing radiation for a specific time to achieve certain desirable objectives. The process cannot increase the normal radioactivity level of the food, ...