• English
    • magyar
  • English 
    • English
    • magyar
  • Login
View Item 
  •   HuVetA Home
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • View Item
  •   HuVetA Home
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

A pácolás hatása a rákkeltő heterociklikus aminok keletkezésére és a mikroflórára baromfihúsban

Thumbnail
View/Open
Diplomadolgozat (503.7Kb)
Date
2020
Author
Debreczeni, Dorina
Metadata
Show full item record
Abstract
Az ételkészítés során számos olyan káros anyag keletkezhet, amelyekre figyelmet kell fordítani az egészségmegőrzés céljából. A hőkezelés egy olyan ősidők óta alkalmazott eljárás, amellyel mind a növényi, mind az állati eredetű élelmiszerek biztonságosabbá tehetők mikrobiológiai szempontból, és jelentősen hozzájárul a tápanyagok felvehetőségének megkönnyítéséhez is. Egyre több kutatás utal azonban arra, hogy a túlzásba vitt hőkezelés problémákat okozhat, többek között a potenciális karcinogén vegyületek kialakulása miatt. Ilyen genotoxikus karcinogének a heterociklikus aminok (HCA-k), melyek magas hőmérsékleten jönnek létre hús és halételekben.
URI
http://hdl.handle.net/10832/3015
Collections
  • Theses

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of HuVetACommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

Login

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV