• English
    • magyar
  • English 
    • English
    • magyar
  • Login
View Item 
  •   HuVetA Home
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • View Item
  •   HuVetA Home
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Füstölt sajtokban jelentkező policiklusos aromás szénhidrogének mennyiségének és minőségének vizsgálata a füstölési technika és az elkészítési mód függvényében

View/Open
TDK dolgozat (1.095Mb)
Date
2020
Author
Győri, Rebeka
Metadata
Show full item record
Abstract
A különböző élelmiszerek füstölése ősidőktől fogva közkedvelt élelmiszer tartósítási módszer volt. A füstölés nem csak antibakteriális és antioxidáns hatása miatt terjedt el, hanem a módszer hatására kialakuló kedvező íz-, illat- és színváltozások miatt is. A füstölésnek ugyanakkor nem csak pozitív hatásai lehetnek az élelmiszerekre. Guillen és mtsai. 1997-ben részletesen leírták, hogy szerves anyag magas hőmérsékleten való hőkezelése – és különösen füstölése – során rákkeltő poliaromás szénhidrogének (PAH-ok) keletkeznek. Phillips 1999-ben azt vizsgálta, hogy az emberi szervezetbe jutva ezek az aromás vegyületek aktívan bekapcsolódnak a sejtek metabolizmusába.
URI
http://hdl.handle.net/10832/3682
Collections
  • Theses

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of HuVetACommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

Login

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV