Keresés
1-7 tétel 7 közül
Szubklinikai anyagforgalmi zavarok előfordulása tejhasznú tehenészetben
(2011)
Szakdolgozatom célja, a tejhasznú tehenészetben előforduló szubklinikai anyagforgalmi zavarok előfordulásának és okainak vizsgálata. Az általunk végzett vizsgálatok az energiaforgalom tekintetében a katabolikus folyamatokra ...
A study on energy metabolism in dairy cows around parturition under field conditions
(2011)
“A study on energy metabolism in dairy cows around parturition under field conditions”
This thesis topic was carried out under the supervision of Professor E. BRYDL of the
Department of Animal Hygiene, Herd-Health and ...
Az energiaforgalom vizsgálata az ellés körüli időszakban tejhasznú tehenekben
(2011)
Szakdolgoz atom célja volt a nagy tejhozamú tehenek energia- forgalmára vonatkozó szakirodalmi adatok összefoglalása, az elmúlt tíz évben megjelent szakirodalom egy részének feldolgozása alapján, továbbá saját vizsgálataimon ...
Study on acid-base metabolism in dairy cattle under field condition
(2011)
The acid-base status of dairy cattle is important for the production and general health of the animal. The acid-base level of the blood should be kept within a narrow range, which is in a healthy animal kept within the ...
Occurence of subclinical metabolic diseases in dairy cows
(2011)
The aim of the examination was to reveal the occurrence of the nutrition and management related subclinical metabolic disorders that may impair the milk production and reproductive performance of the herd. The examination ...
Két nedves kukoricaszem etetésének hatása a tejtermelő szarvasmarhákra
(2011)
A vizsgálat célja az volt, hogy megállapítsuk a két, eltérő összetételű készítmény által tartósított roppantott kukoricaszem hatását a tejelő szarvasmarhák tejtermelésére, kondíciójára, bendő fermentációjára és anyagcseréjére. ...
Study of acid-base metabolism in dairy cows under field conditions
(2011)
The increased intensity in modern dairy farming enhances the risk of metabolic diseases in a herd. The increased energy demand in the transition period, calls for higher energy density in the diet to prevent negative energy ...