Browsing by Subject "meat quality"
Now showing items 1-3 of 3
-
Az ivar hatása az őzhús belartalmi és zsírsav összetételére
(2014)Az elmúlt évtizedben számos publikáció született a gazdasági állatfajok húsának beltartalmi értékeiről, ezzel ellentétben a vadon élő állatokéról nem sok adat áll rendelkezésre. Munkánk során az egyik leggyakrabban fogyasztott ... -
The effects of analgesia and local anaesthesia during castration of male piglets
(2015)Castration of male animals has a long tradition and the reason for this is the propensity of castrates to deposit fat and the easier control of their behavior. Mature male pigs also tend to develop boar-taint, an aversive ... -
A haszonállatok halal vágása, a rituális vágás élelmiszer-biztonsági kérdései, hatása a húsminőségre
(2014)A modern nyugati mellett a második legelterjedtebb vágásmód a világon a muszlim halal vágás. A halal termékek piaca az elmúlt néhány évtizedben páratlan fejlődést tudhat a magáénak, mára az élelmiszer-kereskedelem jelentős ...