Az ivar hatása az őzhús belartalmi és zsírsav összetételére
dc.contributor.author | Kocsis, Dóra | |
dc.date.accessioned | 2015-04-01T13:32:40Z | |
dc.date.available | 2015-04-01T13:32:40Z | |
dc.date.issued | 2014 | |
dc.identifier.other | B-11070 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10832/1326 | |
dc.description.abstract | Az elmúlt évtizedben számos publikáció született a gazdasági állatfajok húsának beltartalmi értékeiről, ezzel ellentétben a vadon élő állatokéról nem sok adat áll rendelkezésre. Munkánk során az egyik leggyakrabban fogyasztott vad, az őz húsát vizsgáltuk. A vizsgálat célja, hogy az őz húsának kémiai összetételét és a húsban található zsír zsírsavösszetételét meghatározzuk, és ivari bontásban elemezzük, továbbá kérődző gazdasági fajokra vonatkozó szakirodalmi adatokkal összehasonlítsuk. | en |
dc.language.iso | hu | en |
dc.subject | vadászat | en |
dc.subject | hunting | en |
dc.subject | őz | en |
dc.subject | roe deer | en |
dc.subject | hús minőség | en |
dc.subject | meat quality | en |
dc.subject | élelmiszer-kultúra | en |
dc.subject | beltartalmi érték | en |
dc.title | Az ivar hatása az őzhús belartalmi és zsírsav összetételére | en |
dc.type | Thesis | en |