Rövid rekord

dc.contributor.authorKocsis, Dóra
dc.date.accessioned2015-04-01T13:32:40Z
dc.date.available2015-04-01T13:32:40Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.otherB-11070
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10832/1326
dc.description.abstractAz elmúlt évtizedben számos publikáció született a gazdasági állatfajok húsának beltartalmi értékeiről, ezzel ellentétben a vadon élő állatokéról nem sok adat áll rendelkezésre. Munkánk során az egyik leggyakrabban fogyasztott vad, az őz húsát vizsgáltuk. A vizsgálat célja, hogy az őz húsának kémiai összetételét és a húsban található zsír zsírsavösszetételét meghatározzuk, és ivari bontásban elemezzük, továbbá kérődző gazdasági fajokra vonatkozó szakirodalmi adatokkal összehasonlítsuk.en
dc.language.isohuen
dc.subjectvadászaten
dc.subjecthuntingen
dc.subjectőzen
dc.subjectroe deeren
dc.subjecthús minőségen
dc.subjectmeat qualityen
dc.subjectélelmiszer-kultúraen
dc.subjectbeltartalmi értéken
dc.titleAz ivar hatása az őzhús belartalmi és zsírsav összetételéreen
dc.typeThesisen


A tételhez tartozó fájlok

Thumbnail

Ez a dokumentum a következő gyűjtemény(ek)hez tartozik:

Rövid rekord