Show simple item record

dc.contributor.authorZwillinger, Dóra
dc.date.accessioned2016-08-30T07:51:14Z
dc.date.available2016-08-30T07:51:14Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.otherB-11372
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10832/1578
dc.description.abstractNapjainkban a fémek környezetszennyező hatása, illetve kumulációs tulajdonságuk miatt, a táplálékláncban való feldúsulásuk igen fontos szempont az egészségvédelem szempontjából. A különböző fémek, nehézfémek a környezetben természetes összetevőkként is előfordulnak, azonban az állati eredetű élelmiszerekbe, illetve a humán fogyasztó szervezetébe elsősorban antropogén tevékenység (pl. ipari és mezőgazdasági tevékenység) hatására kerülhetnek. Fogyasztói körökben a vadhús jobb dietetikai tulajdonságai, kedvezőbb és egészségesebb összetétele miatt egyre keresettebb. Ugyanakkor megfontolandó, hogy az átlagon felüli mennyiségű vadhús fogyasztása miatt a vadhúsban előforduló nehézfémek felhalmozódása jelent-e élelmiszer-toxikológiai kockázatot.en_US
dc.language.isohuen_US
dc.subjectKörnyezetszennyezésen_US
dc.subjectEnvironmental pollutionen_US
dc.subjectÉlelmiszerbiztonságen_US
dc.subjectFood safetyen_US
dc.subjectőzen_US
dc.subjectDeeren_US
dc.subjectÉlelmiszer-higiéniai Tanszéken_US
dc.subjectNehézfémen_US
dc.subjectHeavy metalen_US
dc.subjectKadmiumen_US
dc.subjectCadmiumen_US
dc.subjectÓlomen_US
dc.subjectLeaden_US
dc.subjectHiganyen_US
dc.subjectMercuryen_US
dc.subjectArzénen_US
dc.subjectArsenicen_US
dc.titleKörnyezetszennyező nehézfémek élelmiszer-biztonsági vonatkozásai őzekbenen_US
dc.typeThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record