Környezetszennyező nehézfémek élelmiszer-biztonsági vonatkozásai őzekben
dc.contributor.author | Zwillinger, Dóra | |
dc.date.accessioned | 2016-08-30T07:51:14Z | |
dc.date.available | 2016-08-30T07:51:14Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.identifier.other | B-11372 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10832/1578 | |
dc.description.abstract | Napjainkban a fémek környezetszennyező hatása, illetve kumulációs tulajdonságuk miatt, a táplálékláncban való feldúsulásuk igen fontos szempont az egészségvédelem szempontjából. A különböző fémek, nehézfémek a környezetben természetes összetevőkként is előfordulnak, azonban az állati eredetű élelmiszerekbe, illetve a humán fogyasztó szervezetébe elsősorban antropogén tevékenység (pl. ipari és mezőgazdasági tevékenység) hatására kerülhetnek. Fogyasztói körökben a vadhús jobb dietetikai tulajdonságai, kedvezőbb és egészségesebb összetétele miatt egyre keresettebb. Ugyanakkor megfontolandó, hogy az átlagon felüli mennyiségű vadhús fogyasztása miatt a vadhúsban előforduló nehézfémek felhalmozódása jelent-e élelmiszer-toxikológiai kockázatot. | en_US |
dc.language.iso | hu | en_US |
dc.subject | Környezetszennyezés | en_US |
dc.subject | Environmental pollution | en_US |
dc.subject | Élelmiszerbiztonság | en_US |
dc.subject | Food safety | en_US |
dc.subject | őz | en_US |
dc.subject | Deer | en_US |
dc.subject | Élelmiszer-higiéniai Tanszék | en_US |
dc.subject | Nehézfém | en_US |
dc.subject | Heavy metal | en_US |
dc.subject | Kadmium | en_US |
dc.subject | Cadmium | en_US |
dc.subject | Ólom | en_US |
dc.subject | Lead | en_US |
dc.subject | Higany | en_US |
dc.subject | Mercury | en_US |
dc.subject | Arzén | en_US |
dc.subject | Arsenic | en_US |
dc.title | Környezetszennyező nehézfémek élelmiszer-biztonsági vonatkozásai őzekben | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
-
Theses
szakdolgozatok