• English
    • magyar
  • English 
    • English
    • magyar
  • Login
View Item 
  •   HuVetA Home
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • View Item
  •   HuVetA Home
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Fermentált búzacsíra-kivonat etetésének hatása brojlercsirkék mesterséges Salmonella Typhimurium fertőzésére

View/Open
Szalai Mária, Szakdolgozat (1.963Mb)
Date
2018
Author
Szalai, Mária
Metadata
Show full item record
Abstract
Napjaink egyik legfajsúlyosabb humán-, és állategészségügyi kérdése az antibiotikumrezisztencia, melynek elterjedésében jelentős szerepet játszott az antibiotikumok hozamfokozó célra történő felhasználása. A rezisztens kórokozók elleni küzdelemben egyre jobban előtérbe kerülnek alternatív hozamfokozók. Ezek közül jelen kutatásunkban a fermentált búzacsíra-kivonat hozamfokozóként történő alkalmazhatóságát vizsgáltuk. Kutatásunk kiterjed továbbá a fermentált búzacsírakivonat bélflórára gyakorolt kedvező hatására is, melyen keresztül a Salmonella fertőzések elleni védekezést vizsgáltuk.
URI
http://hdl.handle.net/10832/2118
Collections
  • Theses

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of HuVetACommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

Login

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV