A Listeria monocytogenes előfordulása nyers és mikrohullámú sütőben hőkezelt gyorsfagyasztott zöldségekben
dc.contributor.author | Törőcsik, Beatrix | |
dc.date.accessioned | 2023-08-16T10:41:31Z | |
dc.date.available | 2023-08-16T10:41:31Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10832/3510 | |
dc.description.abstract | A fagyasztott zöldségek felhasználása egyre gyakoribb a háztartásokban, hiszen időt, pénzt és energiát lehet megspórolni használatukkal. Elkészítésük során kiemelten fontos a megfelelő hőkezelés, hiszen még a gondos gyári előkészítés után is maradhatnak rajtuk termelési hely eredetű mikrobák, illetve a gépeken jelenlévő biofilm rétegben is elszaporodhatnak fakultatív patogének, amelyek ezután kontaminálják a terméket. | en_US |
dc.language.iso | hu | en_US |
dc.title | A Listeria monocytogenes előfordulása nyers és mikrohullámú sütőben hőkezelt gyorsfagyasztott zöldségekben | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
-
Theses
szakdolgozatok