Show simple item record

dc.contributor.authorLepcsényi, Viktor
dc.date.accessioned2023-08-23T09:49:35Z
dc.date.available2023-08-23T09:49:35Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10832/3573
dc.description.abstractA szarvasmarha kolosztrum emberek által történő fogyasztása nem új keletű dolog, de az utóbbi néhány évtizedben sok kutatás jelent meg a kolosztrum használatának tudományos megközelítésű, statisztikai alapú vizsgálatairól. Ezen összefoglaló bemutatja a szarvasmarha kolosztrum különböző összetevőit, a kolosztrum termékek gyártásának egyes részleteit, amelyek hatással lehetnek annak biológiai aktivitásra is, valamint bemutatja a szarvasmarha kolosztrum különböző emberi felhasználási lehetőségeit, első sorban az in vivo, embereken elvégzett vizsgálatokra összpontosítva. Ide tartoznak a különböző gasztrointesztinális kórképek, a fizikai teljesítmény fokozásához és sporthoz kapcsolódó felhasználások, illetve különféle egyéb vizsgált felhasználási lehetőségek. Meg kell azonban említeni, hogy a hatásmechanizmusok ismeretének gyakori hiányában, és a változatos befolyásoló tényezők következtében kihívást jelent a vizsgálatok értékelése és egymással való összehasonlítása.en_US
dc.language.isohuen_US
dc.titleA szarvasmarha kolosztrum humán felhasználási lehetőségeien_US
dc.typeThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record