Show simple item record

dc.contributor.authorLakatos, Zsófi
dc.date.accessioned2024-07-26T07:44:28Z
dc.date.available2024-07-26T07:44:28Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10832/3871
dc.description.abstractDiplomamunka kutatásom a házityúk (Gallus gallus domesticus) izom, vese, zsír és máj szövetéiből az amoxicillin, enrofloxacin és ciprofloxacin vegyületek LC-MS/MS műszerrel történő meghatározásához szükséges módszer fejlesztésére, illetve validálására irányult. Kutatásunk során kiskereskedelmi forgalomból, vágóhídról, illetve egyéb úton beszerzett házityúk szöveteket mesterséges elszennyezését követően hajtottunk végre néhány próbakísérletet, módszerfejlesztés céljából. Amikor a módszerünkhöz a mintaelőkészítés megfelelőnek bizonyult, a méréseink eredményeinek kiszámítása, valamint kiértékelése következett, majd a kapott eredményeinket elbíráltuk, a validálási paraméterekre vonatkozó megfelelő tartományok szerint.en_US
dc.language.isohuen_US
dc.titleBioanalitikai módszer fejlesztése és validálása állatgyógyászati antibiotikumok méréséhez állati szövetekbőlen_US
dc.title.alternativeDevelopment and validation of a bioanalytical method for measuring veterinary antibiotics from animal tissuesen_US
dc.typeThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record