Show simple item record

dc.contributor.authorVajda, Lilla
dc.date.accessioned2024-08-13T12:05:45Z
dc.date.available2024-08-13T12:05:45Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10832/3970
dc.description.abstractNapjainkra az Egy Egészség (One Health) elvet szem előtt tartva jelentősen szigorodott a nagyüzemi sertéstartásban az antibiotikumok felhasználása. A megelőzés, így a fertőző betegségek elleni vakcinázás egyre jobban előtérbe kerül. Ám ahhoz, hogy a preventív intézkedések hatásosak legyenek, a megfelelő és részletes adatgyűjtés és azok hatékony vizsgálati módszerrel történő elemzése elengedhetetlen. A Streptococcus suis (S. suis) a sertéstenyésztés jelentős kórokozója, valamint növekvő jelentőségű zoonosis. Világszerte számos szerotípusa előfordul, de egyes szerotípusok földrajzi területenként eltérő jelentőséggel bírnak.en_US
dc.language.isohuen_US
dc.titleMagyarországi sertésekből izolált Streptococcus suis törzsek jellemzéseen_US
dc.typeThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record