Show simple item record

dc.contributor.authorOlasz, Ákos
dc.date.accessioned2025-05-08T07:51:49Z
dc.date.available2025-05-08T07:51:49Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10832/4384
dc.description.abstractAz egyre terjedő AMR következtében az évszázad közepére a jelenlegi tendenciák hatására, akár 10 millióra is nőhet az ezzel összefüggésbe hozható halálozások éves száma, ezért a bakteriális megbetegedések kezelésére alternatív megoldásokra van szükség az antibiotikumok helyett. Az antibiotikum alternatívák közé tartozik a propolisz, melynek igazolt immunmoduláns és baktériumtól függően bakteriosztatikus vagy baktericid hatása van. A leggyakoribb élelmiszer eredetű patogénként ismert Salmonella enterica általában tojással, valamint szennyezett vagy nem megfelelően hőkezelt baromfihússal terjed.en_US
dc.language.isohuen_US
dc.titlePropolisz különböző kivonatainak in vivo hatékonysága brojlercsirke szalmonellózisa eseténen_US
dc.typeThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record