Browsing by Subject "tej"
Now showing items 1-6 of 6
-
A bendőfermentáció és a tejzsír-koncentráció összefüggésének vizsgálata a gyakorlatban : (Esettanulmány)
(2014)A vizsgálat célja volt gyakorlati körülmények között vizsgálni a nagy tejtermelésű tehenek bendőfermentációjának, a bendő illózsírsav-koncentrációnak kapcsolatát illetve az ecetsav: propionsav aránynak, valamint a ... -
A hőkezelés hatása a tej antibiotikum-maradékanyag tartalmára
(2015)A PhD munka, amibe lehetőségem nyílt szakdolgozatommal bekapcsolódni a tejben - különböző hőkezelési eljárásokat követően - megmaradó antibiotikum maradékanyagok mennyiségét, valamint azok tejipari hatásait kívánta ... -
Non invasive measurement of cortisol in the domestic species : review of literature
(2014)The measurement of cortisol is most commonly used in assessing the stress level in animals. Continually increasing welfare standards in both companion animal and production animal sectors worldwide has put more focus on ... -
Specific properties of camel milk and milk products
(2014)Since 3500-2800 BC milk from different animals like cow, goat, rein deer, horse buffalo, and camel has been a source of nutrition for men in different part of the world. Three camel spesies belong to the camelus genus; ... -
A tehéntej különböző higiéniai kezelésének összehasonlító vizsgálata
(2015)A borjak táplálásának legtermészetesebb és egyik leggazdaságosabb módja a maradék, tejjel történő itatásuk. Ez kórokozók tejbe kerülése miatt azonban állategészségügyi problémákat vethet fel. Ezért a patogének elölésére ... -
A tejhasznú juh- és kecsketartás jelen és versenyképessége Magyarországon és az Európai Unióban
(2013)The keeping requirements of the goat and the sheep are as demanding as that of the cattle, and the market demand of goat- and sheep diary-products grows continually. Despite this the sectors in Hungary are in difficult ...