• English
    • magyar
  • magyar 
    • English
    • magyar
  • Belépés
Dokumentum megnyitása 
  •   HuVetA kezdőlap
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • Dokumentum megnyitása
  •   HuVetA kezdőlap
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • Dokumentum megnyitása
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Salmonella in Norway

Megtekintés/Megnyitás
Heidi Velten Thesis (1.754Mb)
Dátum
2017
Szerző
Velten, Heidi
Metaadat
Részletes rekord
Absztrakt
Salmonella is a rod-shaped, non-spore forming, gram-negative bacterium. The most common serotypes in Norway are S.Enteritidis and S. Typhimurium. The bacteria are excreted with faeces and transmitted through contaminated feedstuff, food and water, as well as by direct contact with infected animals or humans under poor hygienic conditions. Healthy carriers can excrete the bacteria without showing clinical signs of disease. The dose needed to cause infection us usually high, and the bacterium need to multiply in food preparations for achieving adequate infectious dose. Salmonella multiples well in food stores without adequate cooling, and the bacteria can survive for long time in dry food such as spices and chocolate.
URI
http://hdl.handle.net/10832/1748
Gyűjtemények
  • Theses

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kapcsolat | Küldje el véleményét
Theme by 
Atmire NV
 

 

Böngészés

A teljes HuVetÁ-banKategóriák és gyűjteményekA megjelenés éve szerintSzerzőkCímekTárgyszavakEbben a gyűjteménybenA megjelenés éve szerintSzerzőkCímekTárgyszavak

Az én HuVetÁm

Belépés

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kapcsolat | Küldje el véleményét
Theme by 
Atmire NV