Show simple item record

dc.contributor.authorBaranyi, Dániel János
dc.date.accessioned2018-04-04T13:40:48Z
dc.date.available2018-04-04T13:40:48Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10832/1903
dc.description.abstractA világ vezető humán hasmenéses bakteriális betegsége jelenleg a campylobacteriosis. A fertőzés elsődleges forrása a baromfiban és termékeiben található, nagy prevalenciával rendelkező Campylobacter-fajoknak köszönhető. A Salmonella esetében bevezetett ellenőrző és monitoring intézkedések egyértelműen azt mutatják, hogy a sikeres program bevezetése csökkenti a csirkék és termékeik fertőzöttségét és közvetett módon kevesebb humán klinikai megbetegedéssel számolhatunk. A kísérletek készültekor még nem volt hatályban a Campylobacter-fajokra irányuló védekezési program. A szigorú technológiai higiéniai kritériumok bevezetését 2018. január 1-jétől tekintjük hatályosnak. Kísérletünk során átfogó képet szerettünk volna kapni a csirkék Campylobacterfertőzöttségének mértékéről az élelmiszerláncban. Élő állatok és nyers hústermékek mintázására került sor az élelmiszerlánc egyes állomásaiban, a tartástól a vágásig, illetve a szállítástól az értékesítésig.en_US
dc.language.isohuen_US
dc.titleBrojlercsirkék és baromfihús Campylobacter fertőzöttségének vizsgálata az élelmiszerlánc különböző pontjainen_US
dc.typeThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record