Show simple item record

dc.contributor.authorKármán, Boglárka
dc.date.accessioned2018-04-11T13:20:10Z
dc.date.available2018-04-11T13:20:10Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10832/1936
dc.description.abstractA kecsketej és a kecsketejből készült termékek kétséget kizáróan egyre népszerűbbek, az ország kecskeállománya és kecsketej termelése folyamatosan nő, mindez jellemzően kistermelői tevékenységen belül. Amennyiben kecsketejet vagy tejterméket vásárolunk, mindenképpen bejelentett kistermelőtől tegyük, mivel csak így várható el a termék mikrobiológiai követelményeknek való megfelelése. A kistermelői tevékenységet jogszabály határozza meg, ehhez hozzá tartoznak a termékekkel szemben támasztott higiéniai követelmények is. Az egykori SZIE Állatorvostudományi Kar Élelmiszerhigiéniai Tanszékének és a Corvinus Egyetem Fizikai- és Automatizálási Tanszékének munkatársai által fejlesztett és szabadalmaztatott redox-potenciál mérésen alapuló gyors mikrobiológiai vizsgálati módszert RT-PCR vizsgálatokkal kombinálva alkalmaztuk vizsgálatainkban. Felmérő vizsgálataink a kecsketej és tejtermékek Listeria monocytogenes, Salmonellák és Escherichia coli baktériumokkal való szennyezettségét próbálták felderíteni. A nyerstej esetében a mikrobiológiai vizsgálatok összes csíra szám meghatározással egészültek ki.en_US
dc.language.isohuen_US
dc.titleA kistermelői nyers kecsketej és az abból készült sajtok mikrobiológiai állapotfelmérése Magyarországonen_US
dc.typeThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record