Show simple item record

dc.contributor.authorSzalai, Mária
dc.date.accessioned2019-07-03T17:53:28Z
dc.date.available2019-07-03T17:53:28Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10832/2118
dc.description.abstractNapjaink egyik legfajsúlyosabb humán-, és állategészségügyi kérdése az antibiotikumrezisztencia, melynek elterjedésében jelentős szerepet játszott az antibiotikumok hozamfokozó célra történő felhasználása. A rezisztens kórokozók elleni küzdelemben egyre jobban előtérbe kerülnek alternatív hozamfokozók. Ezek közül jelen kutatásunkban a fermentált búzacsíra-kivonat hozamfokozóként történő alkalmazhatóságát vizsgáltuk. Kutatásunk kiterjed továbbá a fermentált búzacsírakivonat bélflórára gyakorolt kedvező hatására is, melyen keresztül a Salmonella fertőzések elleni védekezést vizsgáltuk.en_US
dc.language.isohuen_US
dc.titleFermentált búzacsíra-kivonat etetésének hatása brojlercsirkék mesterséges Salmonella Typhimurium fertőzéséreen_US
dc.typeThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record