Show simple item record

dc.contributor.authorSzijjártó, József
dc.date.accessioned2019-07-03T20:47:07Z
dc.date.available2019-07-03T20:47:07Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10832/2122
dc.description.abstractDiplomamunkám témájául rákkeltő szerves anyagok jelenlétének vizsgálatát választottam gíroszban és falafelben. A daganatos megbetegedések napjaink globális népbetegségének számítanak, gyakorlatilag függetlenül a földrajzi elhelyezkedéstől vagy a társadalmi berendezkedéstől. Bár a rák gyógyításában, kezelésében hatalmasakat lépett előre az emberiség az elmúlt évtizedekben, azt a tényt nem cáfolja mind a mai napig semmi, hogy sokkal egyszerűbb, nagyobb hatékonyságú, fájdalommentesebb, költséghatékonyabb és biztonságosabb megelőzni a daganatos megbetegedést, mint gyógyítani azt. A táplálkozással összefüggésbe hozható rákos megbetegedések köre változatos, gyógyíthatóságuk, kezelhetőségük jelentősen eltérő. Éppen eme változatosság és változékonyság miatt a táplálkozás egy fontos terület, amin erőfeszítéseket lehet és kell tenni a rákos megbetegedések kockázatának csökkentése érdekében.en_US
dc.language.isohuen_US
dc.titleUtcán árusított élelmiszerek kémiai biztonsága: mit eszünk a gírosszal?en_US
dc.typeThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record