Department of Animal Hygiene, Herd-health and Vetetinary Ethology: Új feltöltések
61-80 tétel 104 közül
-
Occurrence, diagnosis and treatment of hoof diseases in dairy cattle
(2010)Hoof diseases in dairy cattle is an increasing problem as can be seen in the number of research projects all over the world. It influences a farm in more than one way, and has a considerable economic impact. Many factors ... -
Az egyes mintavételi módszerek hatékonyságának vizsgálata a Staphylococcus aureus kimutathatóságának tükrében
(2011)Nemzetközi tapasztalatok alapján a világ tejtermelő tehenészeteiben állományszinten a tőgygyulladás a legnagyobb gazdasági veszteségeket okozó produkciós betegség. Az eddig elvégzett hazai gazdasági számítások alapján ... -
A study of hoof diseases in dairy cattle
(2010)Hoof diseases are a considerable problem from both an economical and animal welfare point of view. It leads to decreased production and reproduction performance and is a common cause of early culling. The causes of hoof ... -
A study on energy metabolism in dairy cows around parturition under field conditions
(2011)“A study on energy metabolism in dairy cows around parturition under field conditions” This thesis topic was carried out under the supervision of Professor E. BRYDL of the Department of Animal Hygiene, Herd-Health and ... -
Klinikai tőgygyulladások vizsgálata: tünetek és a mikrobiológiai háttér
(2011)A tőgygyulladás, a tejtermelő tehenek összetett okú, úgynevezett produkciós betegsége, amely az egyik legnagyobb gazdasági kárt jelenti a tejhasznú tehenészetekben. A téma fontosságát jelzi, hogy a tej az újszülöttek első ... -
Nagyarányú Prototheca zopfii fertőzöttség vizsgálata egy hazai tejelő szarvasmarha-állományban
(2011)Jelen szakdolgozat a Szarvasi Agrár zRt. örménykúti tejelő szarvasmarha telepén előforduló nagyarányú Prototheca zopfii fertőzöttséggel foglalkozik. A Prototheca zopfii nagy gazdasági veszteségeket okoz a fertőzött tehenek ... -
Comparison of the effect of feeding of crimped corn grain harvested with high moisture (about 30%) preserved by organic acid vs. crimped corn preserved by additive containing L. buchneri on the rumen fermentation, energy, protein and acid-base metabolism of high producing dairy cows under field condition
(2010)The aim of the study was to measure the effect of feeding crimped corn grain harvested with high moisture (about 30%) preserved by organic acids (trade name Kemisil) vs. crimped corn preserved by additive containing L. ... -
Occurrence rate of subclinical metabolic diseases in peri-parturient dairy cattle
(2010)As I am from a farming back round, and would like to work as a cattle vet, I feel that by doing this thesis it will allow me to give fundamental advice regarding Herd Health, Nutrition and Management. As I have seen a lot ... -
Tőgyegészségügyi felmérő vizsgálat egy holstein-fríz tehenészetben
(2010)A tőgygyulladás tejtermelő tehenészeti telepeink egyik legnagyobb gazdasági kárt okozó megbetegedése, az egy érintett állatra jutó átlagos veszteség irodalmi adatok szerint évente közel 25-30 ezer forint. Ezért, valamint ... -
Effect of feeding of XTRACT(TM) on the acid-base metabolism and ruminal fermentation in high producing dairy cows
(2010)In this experiment the administration of XTRACT™ resultet in an increase in the concentration of acetate. This is the opposite result of various experiments performed on the effect of plant extracts containing cinnamaldehyde ... -
Occurence, diagnosis and treatment of hoof diseases in dairy cattle
(2011)In dairy cattle hoof diseases is becoming a major problem which can be seen by the number of research programmes carried out throughout the world. Not only is it a welfare concern for the animal it also results in serious ... -
Measuring the effects of different farming conditions on the animal welfare status in Norvegian red cattle
(2011)The aim of the study was to measure the effects of different farming conditions on the animal welfare status of the farms monitored. The Welfare Quality® project, founded by the European commission within the 6th EU framework ... -
Szubklinikai anyagforgalmi zavarok előfordulása húshasznú tehenészetben
(2011)Vizsgálatainkat egy kelet-magyarországi húshasznú tehéntelepen végeztük. A kísérlet célja, hogy adatokat kapjunk a húsmarhás anyagcsere állapotáról. A laboratóriumi vizsgálatok az állatok anyagforgalmi zavarainak felderítésére ... -
Az energiaforgalom vizsgálata az ellés körüli időszakban tejhasznú tehenekben
(2011)Szakdolgoz atom célja volt a nagy tejhozamú tehenek energia- forgalmára vonatkozó szakirodalmi adatok összefoglalása, az elmúlt tíz évben megjelent szakirodalom egy részének feldolgozása alapján, továbbá saját vizsgálataimon ... -
Az energiaforgalom vizsgálata az ellés körüli időszakban, tejhasznú tehenekben
(2012)Az utóbbi néhány évtizedben a genetikai előrehaladásnak és a takarmányozás fejlődésének köszönhetően a hazai tejtermelő állomány 95%-át kitevő holstein-fríz tenyészetek tejtermelési eredményei nagymértékben növekedtek. A ... -
Szerves kötésű Fe-premix etetésének hatása a malacok veleszületett Fe-tartalékára és az anyakoca tejének Fe-tartalmára
(2011)A kísérlet célja szerves (glicinát) és szervetlen kötésben lévő, takarmányba keverten szájon át adagolt vas hasznosulásának és ürülésének megállapítása és az eltérő kémiai formák összehasonlítása kocákban és azok ... -
A hőstressz tejtermelésre kifejtett hatásainak vizsgálata egy hazai Holstein-fríz szarvasmarha állományban
(2010)Szakdolgozatomban egy hazai Holstein-fríz szarvasmarha állományt érő hőstressz előfordulási gyakoriságát, és a hőstressz tejtermelésre kifejtett hatását vizsgáltam. Méréseimet 2009. július 7. – 2009. szeptember 16. , illetve ... -
Tőgyegészségügyi programok hatékonyságának vizsgálata egy tejhasznú tehenészetben
(2010)Nemzetközi tapasztalatok szerint a tejtermelő tehenészetekben állományszinten a tőgygyulladás a legnagyobb gazdasági veszteségeket okozó produkciós betegség. Az eddig elvégzett hazai gazdasági számítások alapján tőgygyulladás ... -
Healthier goats : Eradication of CAE, CLA & Paratuberculosis in Norwegian goats
(2012)The project (phase 1) started in 2001 and lasted for 4 years. Guidelines from Switzerland and Sweden were followed from the beginning, but through the years there have been made some modifications. In the pilot project 22 ...