Show simple item record

dc.contributor.authorCsászár, Dorottya
dc.date.accessioned2021-05-19T06:19:40Z
dc.date.available2021-05-19T06:19:40Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10832/3012
dc.description.abstractNapjainkban az antibiotikum-rezisztens baktériumtörzsek egyre nagyobb kihívást jelentenek mind a humán-, mind az állategészségügyben, ennek következtében megnőtt a jelentősége az egyéb antimikrobás tulajdonságú anyagok vizsgálatának. A házi méh (Apis mellifera) által készített méz szaporodásgátló hatását a benne található hidrogén-peroxid, illetve a különböző növényekből származó fenolsavak és flavonoidok, illetve a magas cukortartalma és az ebből adódó alacsony vízaktivitása okozza.en_US
dc.language.isohuen_US
dc.titleKülönböző típusú és származású mézek antimikrobás hatásának vizsgálataen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record