• English
    • magyar
  • magyar 
    • English
    • magyar
  • Belépés
Dokumentum megnyitása 
  •   HuVetA kezdőlap
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • Dokumentum megnyitása
  •   HuVetA kezdőlap
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • Dokumentum megnyitása
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Különböző típusú és származású mézek antimikrobás hatásának vizsgálata

Thumbnail
Megtekintés/Megnyitás
Diplomadolgozat (1.238Mb)
Dátum
2020
Szerző
Császár, Dorottya
Metaadat
Részletes rekord
Absztrakt
Napjainkban az antibiotikum-rezisztens baktériumtörzsek egyre nagyobb kihívást jelentenek mind a humán-, mind az állategészségügyben, ennek következtében megnőtt a jelentősége az egyéb antimikrobás tulajdonságú anyagok vizsgálatának. A házi méh (Apis mellifera) által készített méz szaporodásgátló hatását a benne található hidrogén-peroxid, illetve a különböző növényekből származó fenolsavak és flavonoidok, illetve a magas cukortartalma és az ebből adódó alacsony vízaktivitása okozza.
URI
http://hdl.handle.net/10832/3012
Gyűjtemények
  • Theses

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kapcsolat | Küldje el véleményét
Theme by 
Atmire NV
 

 

Böngészés

A teljes HuVetÁ-banKategóriák és gyűjteményekA megjelenés éve szerintSzerzőkCímekTárgyszavakEbben a gyűjteménybenA megjelenés éve szerintSzerzőkCímekTárgyszavak

Az én HuVetÁm

Belépés

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kapcsolat | Küldje el véleményét
Theme by 
Atmire NV