Show simple item record

dc.contributor.authorSzabó, József
dc.date.accessioned2023-07-18T09:27:51Z
dc.date.available2023-07-18T09:27:51Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10832/3386
dc.description.abstractA fertőzési lánc megszakítása kétségtelenül a leghatékonyabb eszköz a fertőző állatbetegségek kialakulásának megelőzésére, ezzel mind közvetlenül, mind közvetve az antimikrobiális hatóanyagú gyógyszerek felhasználásának csökkenése révén, szerepet játszik a biztonságos állati eredetű élelmiszerek előállításában. A vizsgálat célja meghatározni, hogy egy sertéstelep neveldéjében, annak kiürülése után, alkalmazott takarítási, fertőtlenítései folyamat képes-e a malacok választást követő Escherichia coli által okozott kórképei kialakulása lehetőségének csökkentésére, a baktérium környezetből való hatékony eliminálása révén. A sertések választást követő hasmenésének és ödéma betegségének kialakulásában is szerepet játszó kórokozó ellenállóképessége a környezetben, a legtöbb Gram-negatív baktériumra jellemző módon, meglehetősen alacsony. Az alkalmazott beavatkozás magában foglalja a hidegvizes áztatást és mosást, majd zsíroldószeres kezelést, és legvégül a fertőtlenítést.en_US
dc.language.isohuen_US
dc.titleProaktív állatorvosi környezet-higiéniai megközelítés a fertőzési lánc megszakításában, a felelős antibiotikum használat érdekében a sertések választás utáni E. coli okozta betegségei vonatkozásában, a biztonságosabb élelmiszerek előállítása érdekébenen_US
dc.title.alternativeProactive veterinary environmental hygiene approach to breaking the chain of infection, for responsible antibiotic use in relation to diseases caused by E. coli in pigs, for the production of safer pork/fooden_US
dc.typeThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record