dc.contributor.author | Petrovszki, Szonja Johanna | |
dc.date.accessioned | 2023-08-16T10:58:38Z | |
dc.date.available | 2023-08-16T10:58:38Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10832/3512 | |
dc.description.abstract | A szakdolgozatom fő témája a laboratóriumban előállított hústermékek ismertetése, az
előállítás folyamatának bemutatása. Célom e termékek értékelése az alternatív fehérjeforrások
között elfoglalt helye szempontjából. Felvázolásra kerülnek az elmúlt évtizedben felmerülő, a
globális húsipart érintő problémák és kockázatok. Elemzem a hús- és fehérjefogyasztási
szokásokban bekövetkezett változásokat, illetve a fogyasztói trendeket. A dolgozatomban
tárgyalom a globális felmelegedés, a klímaváltozás és a húsfogyasztás közötti összefüggéseket. | en_US |
dc.language.iso | hu | en_US |
dc.title | A laboratóriumban előállított húskészítmények, mint alternatív fehérjeforrások | en_US |
dc.title.alternative | Lab-grown meat products as alternative protein sources | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |