• English
    • magyar
  • magyar 
    • English
    • magyar
  • Belépés
Dokumentum megnyitása 
  •   HuVetA kezdőlap
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • Dokumentum megnyitása
  •   HuVetA kezdőlap
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • Dokumentum megnyitása
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Antioxidant and anti-inflammatory effects of proanthocyanidins in porcine intestinal epithelial cell - bacterium co-culture

Thumbnail
Megtekintés/Megnyitás
Thesis (846.6Kb)
Dátum
2021
Szerző
Bella Gál
Metaadat
Részletes rekord
Absztrakt
Nowadays, as a result of the abundant and inappropriate use of antibiotics, resistance in bacteria against these agents poses a potentially great risk in both veterinary and human medicine. The increasing prevalence of resistant strains can lead to treatment failure, which is especially important in case of infections caused by zoonotic bacteria such as Escherichia coli and Salmonella enterica ser. Typhimurium. This phenomenon can only be overcome with the ‘One Health’ concept, where the veterinary and human fields work together in finding solutions to decrease and optimise the usage of antibiotics and to find potential antibiotic alternatives that can help in the prevention and treatment of bacterial infections. Among many natural substances, flavonoids, including proanthocyanidins (PACs), might be used for this purpose due to their antioxidant, anti-inflammatory and antibacterial properties.
URI
http://hdl.handle.net/10832/3563
Gyűjtemények
  • Theses

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kapcsolat | Küldje el véleményét
Theme by 
Atmire NV
 

 

Böngészés

A teljes HuVetÁ-banKategóriák és gyűjteményekA megjelenés éve szerintSzerzőkCímekTárgyszavakEbben a gyűjteménybenA megjelenés éve szerintSzerzőkCímekTárgyszavak

Az én HuVetÁm

Belépés

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kapcsolat | Küldje el véleményét
Theme by 
Atmire NV