• English
    • magyar
  • magyar 
    • English
    • magyar
  • Belépés
Dokumentum megnyitása 
  •   HuVetA kezdőlap
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • Dokumentum megnyitása
  •   HuVetA kezdőlap
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • Dokumentum megnyitása
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

A mikrobiális transzglutamináz enzim hatása a félkemény tevesajt minőségére

Thumbnail
Megtekintés/Megnyitás
TDK dolgozat (1.238Mb)
Dátum
2023
Szerző
Pataki, Fanni Anna
Metaadat
Részletes rekord
Absztrakt
Camel milk has become more and more popular in recent years, and it is considered to be a superfood worldwide. Due to its bioactive proteins and antimicrobial enzymes, several health benefits are attributed to it, among others, it is applied effectively in cases of type I. diabetes and infectious diseases (rotavirus, Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes, Escherichia coli). It may also serve as an alternative to cow milk for children suffering from beta-lactoglobulin allergy. The greatest milk production is in the Middle East and North Africa, however from processed products, cheese is only available for local customers. The goal of my research is to produce semi-hard cheese both from pasteurised and powdered camel milk and, to determine the optimal concentration from calf rennet (2.94 IMCU/L; 14.7 IMCU/L; 22.9 IMCU/L) and microbial transglutaminase (MTG) enzyme preparation (Activa YG, Probind CH – 0.6U/g protein).
URI
http://hdl.handle.net/10832/3927
Gyűjtemények
  • Theses

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kapcsolat | Küldje el véleményét
Theme by 
Atmire NV
 

 

Böngészés

A teljes HuVetÁ-banKategóriák és gyűjteményekA megjelenés éve szerintSzerzőkCímekTárgyszavakEbben a gyűjteménybenA megjelenés éve szerintSzerzőkCímekTárgyszavak

Az én HuVetÁm

Belépés

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kapcsolat | Küldje el véleményét
Theme by 
Atmire NV