• English
    • magyar
  • English 
    • English
    • magyar
  • Login
View Item 
  •   HuVetA Home
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • View Item
  •   HuVetA Home
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Poszt-harveszt peszticidek beoldódásának vizsgálata citromról italokba és folyékony készételekbe

Thumbnail
View/Open
Thesis (1.106Mb)
Date
2024
Author
Ágai, Viktor Adolf
Metadata
Show full item record
Abstract
Az általunk elvégzett kísérletekben poszt-harveszt peszticiddel kezelt citromok felhasználásával vizsgáltuk, hogy az imazalil, tiabendazol és pirimetanil milyen mértékben képes beoldódni egyes italainkba és folyékony készételeinkbe. Az étel- és italmintákat úgy választottuk meg, hogy szárazanyag-tartalmuk, alkohol tartalmuk és hőmérsékletük eltérő legyen, így ezen tulajdonságok befolyásoló hatását fel tudjuk mérni. A kísérlet során minden étel és ital mintába 15 percre citromdarabot helyeztünk, majd LC-MS/MS módszerrel meghatároztuk a maradékanyag koncentrációt.
URI
http://hdl.handle.net/10832/4341
Collections
  • Theses

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of HuVetACommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

Login

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV