Show simple item record

dc.contributor.authorÁgai, Viktor Adolf
dc.date.accessioned2025-04-29T06:46:09Z
dc.date.available2025-04-29T06:46:09Z
dc.date.issued2024
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10832/4341
dc.description.abstractAz általunk elvégzett kísérletekben poszt-harveszt peszticiddel kezelt citromok felhasználásával vizsgáltuk, hogy az imazalil, tiabendazol és pirimetanil milyen mértékben képes beoldódni egyes italainkba és folyékony készételeinkbe. Az étel- és italmintákat úgy választottuk meg, hogy szárazanyag-tartalmuk, alkohol tartalmuk és hőmérsékletük eltérő legyen, így ezen tulajdonságok befolyásoló hatását fel tudjuk mérni. A kísérlet során minden étel és ital mintába 15 percre citromdarabot helyeztünk, majd LC-MS/MS módszerrel meghatároztuk a maradékanyag koncentrációt.en_US
dc.language.isohuen_US
dc.titlePoszt-harveszt peszticidek beoldódásának vizsgálata citromról italokba és folyékony készételekbeen_US
dc.title.alternativeStudy of leaching of postharvest pesticides from lemons into beverages and liquid convenience foodsen_US
dc.typeThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record