Poszt-harveszt peszticidek beoldódásának vizsgálata citromról italokba és folyékony készételekbe
dc.contributor.author | Ágai, Viktor Adolf | |
dc.date.accessioned | 2025-04-29T06:46:09Z | |
dc.date.available | 2025-04-29T06:46:09Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10832/4341 | |
dc.description.abstract | Az általunk elvégzett kísérletekben poszt-harveszt peszticiddel kezelt citromok felhasználásával vizsgáltuk, hogy az imazalil, tiabendazol és pirimetanil milyen mértékben képes beoldódni egyes italainkba és folyékony készételeinkbe. Az étel- és italmintákat úgy választottuk meg, hogy szárazanyag-tartalmuk, alkohol tartalmuk és hőmérsékletük eltérő legyen, így ezen tulajdonságok befolyásoló hatását fel tudjuk mérni. A kísérlet során minden étel és ital mintába 15 percre citromdarabot helyeztünk, majd LC-MS/MS módszerrel meghatároztuk a maradékanyag koncentrációt. | en_US |
dc.language.iso | hu | en_US |
dc.title | Poszt-harveszt peszticidek beoldódásának vizsgálata citromról italokba és folyékony készételekbe | en_US |
dc.title.alternative | Study of leaching of postharvest pesticides from lemons into beverages and liquid convenience foods | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
-
Theses
szakdolgozatok