• English
    • magyar
  • English 
    • English
    • magyar
  • Login
View Item 
  •   HuVetA Home
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • View Item
  •   HuVetA Home
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Salmonella és Campylobacter jelenlétének vizsgálata brojler csirkében a tenyésztés és feldolgozás során

Thumbnail
View/Open
Szima Réka, Szakdolgozat (1.447Mb)
Date
2018
Author
Szima, Réka
Metadata
Show full item record
Abstract
Vizsgálataim, melyeket 2017. február és április között végeztem, arra keresik a választ, hogy miként kerül be a brojler csirkébe a Salmonella spp. és a Campylobacter spp. A vizsgált Salmonella szerotípusok a következők voltak: S. Infantis, S. Enteriditis, S. Typhimurium, melyek közül a S. Enteritidis és a S. Typhimurium humán élelmiszer-biztonság szempontjából kiemelkedő jelentőségűek és a forgalomba kerülő csirkehúsban nem fordulhatnak elő. A sikeres szalmonella gyérítés óta a nagyobb számú megbetegedést okozó Campylobacter előfordulását is vizsgáltuk. Ennek folyamán, a betelepítéstől kezdődően egészen a feldolgozásig összesen 110 mintát vettünk és elemeztünk.
URI
http://hdl.handle.net/10832/2124
Collections
  • Theses

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of HuVetACommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

Login

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV