Show simple item record

dc.contributor.authorSzima, Réka
dc.date.accessioned2019-07-04T08:35:48Z
dc.date.available2019-07-04T08:35:48Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10832/2124
dc.description.abstractVizsgálataim, melyeket 2017. február és április között végeztem, arra keresik a választ, hogy miként kerül be a brojler csirkébe a Salmonella spp. és a Campylobacter spp. A vizsgált Salmonella szerotípusok a következők voltak: S. Infantis, S. Enteriditis, S. Typhimurium, melyek közül a S. Enteritidis és a S. Typhimurium humán élelmiszer-biztonság szempontjából kiemelkedő jelentőségűek és a forgalomba kerülő csirkehúsban nem fordulhatnak elő. A sikeres szalmonella gyérítés óta a nagyobb számú megbetegedést okozó Campylobacter előfordulását is vizsgáltuk. Ennek folyamán, a betelepítéstől kezdődően egészen a feldolgozásig összesen 110 mintát vettünk és elemeztünk.en_US
dc.language.isohuen_US
dc.titleSalmonella és Campylobacter jelenlétének vizsgálata brojler csirkében a tenyésztés és feldolgozás soránen_US
dc.typeThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record