• English
    • magyar
  • English 
    • English
    • magyar
  • Login
View Item 
  •   HuVetA Home
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • View Item
  •   HuVetA Home
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Oligomer proantocianidinek gyulladás és oxidatív stresszt csökkentő hatásának vizsgálata sertés bélhámsejteken

View/Open
Diplomadolgozat (1.326Mb)
Date
2020
Author
Márton, Dóra
Metadata
Show full item record
Abstract
Napjainkban egyre nagyobb a szerepe a különböző polifenol tartalmú táplálék- és takarmánykiegészítőknek, az emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatásaik miatt. Ezek a polifenol vegyületek nagy mennyiségben fordulnak elő különböző gyümölcsökben, zöldségekben és italokban (tea, bor és kávé), ezáltal a mindennapi változatos táplálkozás részei. A szőlőmagban nagy mennyiségben előforduló oligomer proantocianidinek is a polifenol vegyületek közé tartoznak, melyeknek pozitív hatásaira (antioxidáns, gyulladáscsökkentő) a tudomány egyre több figyelmet fordít.
URI
http://hdl.handle.net/10832/3054
Collections
  • Theses

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of HuVetACommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

Login

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV